Remete barlang Nagymaros

Remete Barlang Nagymaros

A „Remete Barlang Nagymaros” nem csupán egy egyszerű természeti látványosság, hanem egy olyan hely, amely történelmet, azonkívül a legendát is magában hordozza. A barlangot a középkorban remeték lakhelyül választották, akik vallási céllal, illetve spirituális gyakorlatokra használták azt. Ennek köszönhetően a barlang neve is ebből az időszakból ered, utalva az ott élő remetékre, valamint az általuk folytatott meditációra.

Hogyan lehet megközelíteni?

A barlanghoz vezető út kalandokkal teli és gyönyörű tájakkal tarkított. A Remete-barlang bejáratát legjobban a Visegrádi vár magasságából láthatjuk. A turistaút a nagymarosi vasútállomástól vezet fel a hegyre. A sárga jelzésen indulva előbb először egy erős kaptatót kell leküzdenünk, majd a Panoráma úton, aztán a Kittenberger úton érjük el a sárga barlang jelzést. Ez visz le a barlangokhoz. A túra hossza, ideje: 4,5 km / 1 óra 15 perc. A kényelmes sétákat kedvelők számára könnyű túraútvonalak vezetnek a barlanghoz, míg a kalandvágyók számára több kihívást jelentő ösvény is választható. A kiindulópont általában Nagymaros, ahonnan gyalog vagy kerékpárral lehet elérni a barlanghoz vezető ösvényeket.

Mit lehet ott csinálni?

A Remete Barlang kínálja a természet szerelmeseinek a tökéletes menedéket. Az odavezető út során gyönyörködni lehet a Dunakanyar varázslatos panorámájában, miközben a friss hegyi levegő feltölti a tüdöket. A „Remete barlang Nagymaros „felfedezése során izgalmas kalandban lehet részünk, ahogy bebarangoljuk a sziklaüregeket, illetve a titokzatos járatokat. A barlang hossza: 29 m. Az ott eltöltött idő tökéletes lehetőséget kínál a természet közelségének átélésére, a meditatív csend, a pihentető táj pedig ideális feltételeket teremt a relaxációra, valamint a feltöltődésre.

Az érdeklődők számára tehát a „Remete Barlang Nagymaros” nemcsak a természet csodája, hanem egyben egy hajdanvolt kor spirituális központjának emléke is, ami még inkább gazdagítja ennek a helynek a varázsát, illetve vonzerejét.